lauantai 13. lokakuuta 2012

Kuppikakut voikreemikuorutteella

Korkataanpa uusi blogi käyntiin. Näin telkkarissa mainoksen Koristeelliset kakut-lehtisarjasta, ja kun pienessä kyläkaupassa oli nrot 1 & 2, ostin ne ja tuumasin kauppiaalle, että rahat menee hukkaan, mutta pakko ostaa.
Lasten kanssa kokeiltiin jo aiemmin perhos pikkuleipiä ja käytettiin jääkaapista sokerikuorutteet pois, jotta saa jouluksi ostettua lisää. Eilen tehtiin eskarilaisen kanssa muffineita (kuppikakkuja) ja tänään epun kanssa. Lisäksi tein voikreeminkuorutteen

Taivaallisen ihana taikina syntyy näin:
125g suolatonta voita (itse laitoin suolallista)
1,5dl hienosokeria
2 keskikokoista munaa, kevyesti vatkattuna
1tl vaniljauutetta (itse käytin vaniljasokeria)
2,5dl erikoisvehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
(lisäksi ohjeeseen kuuluu, jota itse en laittanut)
75g valkosuklaalastuja
1rkl maitoa (ei pakollinen)

Sekoita voi sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa.
Lisää vatkatut munat ja vaniljauute. Sekoita hyvin.
Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita seokseen.
Sekoita myös valkosuklaalastut sekaan.
Seoksen koostumus pitää olla pehmeää ja valuvaa. Jos se tuntuu hieman kuivalta lisää rkl maitoa.
Täytä muffini vuuat (12kpl), niin että tyhjää tilaa jää 1/3.
Paista kuppikakkuja 190 C, 12-20 min (meillä riitti 12min) kunnes pinta on kullanruskea.
Jätä ne jäähtymään muutamaksi minuutiksi, ennen kun siirrät ne kakkuritilälle. Anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua.

Voikreemi
 6dl tomusokeria
175g kevysti suolattua ja pehmeää voita
2rkl vettä
1tl vaniljauutetta

Kaikki sekaisin ja pursotetaan tähti tyllalla.

Tässä on lopputulos. Yhden herkkusuun sormet jo ehti kuvaan, kun äkkiä yritin saada kuvan  ennenkuin ne katoavat parempiin suihin :) Hyviä on, slurp, suosittelen. Mutta pakko myöntää että voikreemi oli niin makea ja ehkä liiankin voinen, ettei meikäkään ihan heti toista syö. Jäi meinaan kitalakeen ja kurkkuun kunnon kerros rasvaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti